fredag den 4. juli 2014

JORDBÆR/RABARBERKOLDSKÅL MED SKYR OG KNAS


Solen titter nu for alvor frem igen, og intet selskab er dertil bedre end koldskål. Her med jordbær og rabarber i en portion, der rækker til fire.

2 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk sukker
1 vaniliestang
Saft og skal fra 1 økologisk citron
500 gram skyr
1/2 l kærnemælk
4-6 stængler rabarber
1 dl vand
500 g jordbær
2 store håndfulde hasselnødder

Du starter med at koge rabarbersirup. Det gør du ved at skære rabarbererne ud i mindre stykker, komme dem i en gryde med 1 dl vand og 2 spsk sukker. Det skal nu koge op i 5 minutters tid til væsken fra rabarberne er trukket ud, hvorefter du hælder siruppen fra og lader den køle af. Nu piskes æggeblommer, vanilie og de resterende 4 spsk sukker til det er luftigt også røres citronsaft - og skal, kærnemælk og skyr ud heri. Til slut blender du halvdelen af jordbærene og rører jordbærmos og halvdelen af rabarbersiruppen i koldskålen og stiller på køl. Inden serveringen ristes hasselnødderne også anretter du koldskålen med sirup, jordbær og hasselnødder. Ja da - så kan sommeren blot komme an! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar