lørdag den 10. maj 2014

FORÅRSSALAT MED BØGEBLADE, RADISE OG KERNER


Synet af bøgeblade sender mig tilbage til mit barndomshjem med de lange bøgebuske langs indkørslen. Jeg lærte, at man sagtens kunne spise de nye, lysegrønne skud. Og det kan man. Så drys dem på din kartoffelmad, lav dem til pesto eller par dem som her op med kål, radise, avokado og knas. Denne portion rækker fint som tilbehør til et hovedmåltid til to eller frokost til en. 

250 g fintsnittet hvidkål
To håndfulde små, lysegrønne bøgeblade
6-8 radiser
1 lille avokado eller en halv af de store
150-200 g græskarkerner
Olivenolie

Varm en pande op, smid lidt olie, salt også græskarkernerne på. Lad dem poppe og riste til de er gyldne. Snit hvidkålen fint og læg denne i bunden af din tallerken eller fad, og pluk bøgebladene og skyl dem. Skær radiserne fint på langs, avokadoen i tynde skiver og saml så og stænk med olivenolie. Velbekomme og happy spring!

 

2 kommentarer:

  1. Jeg anede ikke at man kunne spise bøgeblade. Tak for ideen!

    SvarSlet
  2. Det var så lidt! På denne tid af sæsonen er de super i både smag og udseende. :-)

    SvarSlet