fredag den 2. maj 2014

RATATOUILLE


Med denne provencalske klassiker i ovn bliver det bare ikke nemmere, så se at komme i gang, og server det til din kylling, frikadelle, sommersalat eller hvad som helst andet. Du kan fint lave den uden de friske krydderurter og blot bruge de tørrede eller et mix med de tørre og de af de friske, du kan få fingrene i eller allerede har. Det duer bare, og her har du en ordentlig portion, der fint rækker som tilbehør til 3-4 alt efter, hvad du giver det af selskab:

1 stor aubergine
1,5 squash
To løg - brug hvad du har - her hos mig var det rødløg
3-4 fed hvidløg
1 kg tomater
1 spsk tørret rosmarin
1 spsk timian
Salt og peber
2-3 spsk olivenolie
Et par stænk eddike
1 spsk sukker
Stængler af frisk rosmarin og timian
Frisk basilikum

Og nu bliver det rigtig nemt - skær alle grøntsagerne ud i grove tern og stykker, hælder olie og eddike over, krydrer med krydderierne - både de friske og de tørre, men gemmer dog den friske basilikum. Så smækker du fadet i ovnen ved 200 i en lille time. Vupti, og aftensmaden er reddet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar