søndag den 16. februar 2014

MADBLOGGERUDFORDRINGEN - FRISKE FORÅRSRULLER MED ASIATISK SVINEMØRBRAD


De friske forårsruller her er resultat af min deltagelse af anden runde i madbloggerudfordringen, som er et event, der uddeler en udfordring og derved hylder madbloggerfællesskabet. Det er et fedt koncept og her i anden runde lød udfordringen på at lave en fusion mellem en af egne og den tildeltes madbloggers opskrifter. Jeg fik tildelt bloggen http://gastromad.dk/. Der var et hav af muligheder, jeg fik kigget rigtig mange gode muligheder igennem og endte med at vælge denne svinemørbrad i soya og splejse den med en af mine opskrifter med nogle friske, grønne forårsruller - her kan du finde et gensyn. Derfor blev mit bud på fusionen altså friske forårsruller med asiatisk, soyamarineret svinemørbrad. Portionens størrelse afhænger meget af, om du laver det som frokost/forret eller hovedret. Her bliver cirka til 16-18 ruller. 

Mørbrad:
1 svinemørbrad
Olie til stegning
1 dl soya
Saften af en lime
1 spsk fiskesauce
1 spsk honning
1 dl sesam

16-18 stk rispapir
2 små pærer
3 forårsløg
1/2 squash
1 agurk
400 g hvidkål
1 rød chili

Dressing:
1 rød chili
2 tsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk honning
Saften af en citron
3 spsk nøddeolie

Fremgangsmåden er den, at du starter med marinaden af soya, lime, fiskesauce og honning. Lad det mødes med kødet i en frysepose og lig det på køl så længe du orker. Lad det gerne ligge der et par timer eller natten over. Herefter bruner du det af på en pande, ruller det i sesam, kommer i et fad og giver det 20 minutter i ovnen på 200 grader og lader det trække ti minutter, når det kommer ud igen. Imens kødet tilberedes snitter du grøntsagerne i så tynde, fine stave som muligt og rører en dressing af finthakket chili, ingefær, hvidløg og honning, citron og olie. Til slut skærer du mørbraden i skiver, skærer tynde skiver af en rød chili og udbløder ét stykke rispapir af gangen i iskoldt vand. Når du nu er klar til at rulle, samler du den ved at starte med at ligge et par skiver rød chili på rispapiret, derefter to stykker kød også kål, grøntsager og dressing. Yes - også ruller du. Jeg gør det ved først at folde siderne ind sådan du kapsler fyldet inde også ruller du den den færdig modsat, skærer over på midten og spiser. Bim, bam, værsgo'! :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Line
  Rigtig godt bud på min marinerede svinemørbrad og dine ruller. Pærerne er jeg spændt på, hvordan de var sammen med chilien i dressingen.
  Jeg må desværre bekende, at jeg pga. arbejdspres og en diplomuddannelse oven i ikke når, at udgive min opskrift til deadline. Jeg håber jeg når inden så længe, Sorry. Men rigtig god kombination, som jeg selv vil afprøve, da vietnamesiske ruller er super lækre.
  Mvh
  Søren
  Gastromad.dk

  SvarSlet
 2. Hej Søren
  Det er jeg rigtig glad for, at en erfaren blogger som dig synes. Tak! Og jeg synes bestemt, at du skal prøve med pærerne. Det er skønt! :-)
  Ro på - jeg følger med! Held og lykke med det hele. :-)
  /Line

  SvarSlet
 3. Ja meget lækker kombination, Line, og skønne billeder du har fået taget.
  Pære ... det var jeg ikke kommet på, tak for den idé!
  Tak fordi du gad at lege med, måske du er frisk på en tredje runde også? ;-)

  Hilsen La Cucina Nada

  SvarSlet
 4. Hej La Cucina Nada!
  Tak for de pæne ord - dem er jeg rigtig glade for og jeg tør godt love, at fusionen blev ret fin og velsmagende. :-)
  Jeg kunne bestemt være med på endnu en runde. Jeg glæder mig til at se, hvad du/I finder på! :-)
  /Line

  SvarSlet