onsdag den 26. februar 2014

LUKSUS FASTELAVNSBOLLER MED CREME, SYLT OG FLØDE



Min søde grandkusine, Nana, og jeg var i vinterferien en tur i køkkenet - det var fantastisk hyggeligt og det endte flot og godt! Fastelavn er desuden cirka lige nu (eller i weekenden), og derfor var det, det vi kastede os over. Fastelavnsbollerne her er i min optik luksusudgaven af fastelavnsbollen af vandbakkelser med vaniljecreme, blommemarmelade og flødeskum. Vi startede med at koge vaniljecremen, så den kunne nå at køle ned, dernæst bage vandbakkelserne og til slut piske fløden. Blommemarmeladen lavede jeg dagen forinden af denne opskrift, men du kan snildt bruge en købt marmelade eller alternativt sylte dine yndlingsbær eller frugt. Jeg er sikker på, at det også bliver fastelavn med hindbær, appelsin eller jordbær - og mon ikke en rigtig lækker én. Slå dig løs, og giv den gas! Her er opskriften på 6-8 luksus fastelavnsboller:

Vaniljecreme:
2 æg
2 dl mælk
3 spsk hvedemel
3 spsk sukker
Kornene fra en vaniljestang

Vandbakkelser:
80 g smør
1,5 dl vand
80 g hvedemel
1 tsk sukker
1 nip salt
3 æg

2 dl fløde
1 tsk vaniljesukker
Et drys flormelis

Og sådan gør du så: vaniljecremen er ikke videre svær - det hele blandes i en gryde, også pisker du ellers løs sådan den ikke brænder på mens den tyknes. Det tager et par minutter også stilles den på køl inden den skal i fastelavnsbollen. Herefter skal du i sving med vandbakkelserne, og det gør du ved at smelte smør med vand i en gryde over blus og derefter piske sukker, mel og salt i dejen til den slipper gryden. Herefter tages gryden af blusset, og der piskes et æg af gangen i dejen - der skal piskes til dejen er helt homogen og så er den klar. Sæt nu 6-8 store spiseskefulde klumper af dej på pladen med god afstand, da de vokser meget. Bag bollerne i ovnen i 30-35 minutter i en ovn ved 200 grader og åbn ikke ovnen undervejs, da du så risikerer, at de klapper sammen. Du kan teste om de er færdige ved at tage en enkelt ud af ovnen efter en halv time og hvis den ikke falder sammen, så har de fået nok og du kan tage resten ud. Hvis den falder sammen, putter du den hurtigt ind i ovnen igen og giver dem lidt længere. Lad dem køle af, når de er færdigbagte, mens du pisker fløden med vaniljesukker til flødeskum. Når det hele er afkølet er de klar til at blive lagt sammen. Det gør du ved at skære fastelavnsbollerne over på midten, smøre cirka 2 spiseskefulde vaniljecreme ud på underbollen, med en sprøjtepose sprøjte en ring af flødeskum ovenpå og placere en stor skefuld marmelade i midten. Til sidst giver du dem et drys flormelis ved hjælp af en si. Rigtig god fastelavn, venner! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar