torsdag den 23. januar 2014

BROCCOLITÆRTE MED HYTTEOST OG PEANUTS


Jeg var i tærtehumør den anden dag, og kom i tanke om, at jeg har hørt, at broccoli og peanuts skulle være rigtig gode venner, så jeg fandt på at splejse de to sammen i en tærte. Og det blev faktisk ret godt! Hvis du kunne tænke dig at prøve det samme, skal du bruge:

Dej:
4 dl mel - her brugte jeg en kombination af rugmel og kikærtemel (som gør dejen meget sprød), men du kan fint bruge hvede eller spelt - jeg synes, at det er sjovest, hvis du mixer hvedemel med en grovere meltype. 
2 spsk olie
Salt
Vand - cirka 1/3 dl

Tærtefyld:
4 æg
1 dl skyr
2-3 dl vand
Et nip chili, hvis du er til det
1 fed hvidløg

1 stor broccoli eller 1,5 broccoli
1 lille løg
Ca. 6-8 spsk. hytteost
Et drys parmasan
En stor håndfuld peanuts - ca. 100 gram
Salt og peber 

Tærtedejens ingredienser røres sammen - tilføj dog vandet lidt ad gangen. Hvis dejen samler sig med lidt mindre vand, så stop der, og har den brug for lidt mere vand, så giver du den det. Det kan sagtens afhænge lidt af, hvilken meltype, du bruger. Mærk dig lidt frem undervejs. Når dejen har samlet sig, ruller eller trykker du den ud i en smurt form også giver du den 10-15 minutter i en ovn ved 200 grader inden fyldes kommes i. Imens plukker du broccolien i buketter og giver dem et kort opkog i 5 minutter og lader dem køle af. Løget skæres i smalle både også pisker du æggemassen sammen af skyr, æg, vand, hvidløg, chili, salt og peber også er du klar til at samle tærten. Løget ligges først i bunden af den varme tærtebund også placeres broccolien med toppen opad inden tærten fyldes yderligere op af æggemassen. Til sidst slutter du af med skefulde af hytteost, et drys parmasan og halvdelen af peanutsene. Så får den 35-45 minutter i ovnen indtil den er gylden og lækker. Til sidst møder den de sidste peanuts og vupti værsgo'!

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare mega lækkert ud! Har lige opdaget din blog, og glæder mig til at følge fremover :-)
    Du er velkommen til at kigge forbi min madblog anna-mad.blogspot.dk
    knus Anna

    SvarSlet
  2. Hej Anna. Det er jeg super glad for, at du synes. Du kan også følge bloggen her https://www.facebook.com/linesmadblog, hvis du skulle have lyst. Tak! Jeg følger også med hos dig nu - tak for tippet også blogges vi ved. :-)

    SvarSlet