torsdag den 16. januar 2014

OSSO BUCO MED GRØNT MOS


Det her er simpelthen noget af det bedste ved denne årstid - det er osso buco, og det er comfortfood, når det er allerbedst. Her får du en version med mos af broccoli og kartoffel og naturligvis med gremolata på toppen. Portionen rækker fint til fire - here you go:

Ca. 800-1000 g okseskank 
Olivenolie - både til osso buco og mos
4 spsk hvedemel
6 fed hvidløg
4-5 løg
6 gulerødder
1/2 knoldselleri
1 dåse tomatpure
2 dåser hakkede tomater
2 dl rødvin
5 dl vand 
Fond eller bouillon
6 laurbærblade
3 tsk timian
Salt, peber og sukker
600-700 g. kartofler
1 broccoli
2 fed hvidløg
En stor håndfuld persille - cirka halvdelen af et stort bundt
Skallen fra en usprøjtet citron

Kødet vendes i mel og steges af i en varm gryde med olivenolien. Når kødet er brunet, tages det op, også skæres alle grøntsagerne i mindre stykker og steges af i gryden - start med hvidløg, fortsæt med løg, selleri, gulerødder og kom til sidst tomater, rødvin, vand/fond og/eller bouillon, krydderier og kødet i gryden. Herefter kan du vælge at lade gryden stå på blusset i 2-3 timer til kødet er fantastisk mørt eller du kan, som jeg gjorde, sætte din gryde i ovnen ved 170-180 grader i 3 timer. Det står dig frit for. Til sidst skal du selvfølgelig smage til med krydderier og vin. Mens osso'en hygger sig over blus eller i ovn kan du passende rive skallen af en usprøjtet citron og hakke to fed hvidløg og en ordentlig håndfuld persille fint, også har du gremolata, som passer helt perfekt hertil. Din osso buco kan du både servere med ris, et godt brød eller mos til - her har jeg valgt en mos af kartofler og broccoli. Det er pærenemt - du koger blot kartofler og broccoli, hælder vandet fra og moser med et piskeris eller blender broccoli, kartofler, en sjat olivenolie eller en klat smør, salt og peber til mos. Så kan vinteren bare komme an! Velbekomme. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar