søndag den 22. december 2013

SALTKARAMELLER



Inden det bliver jul kan du lige nøjagtig nå at koge en omgang flødekarameller. Jeg sikker på, at de vil gøre det rigtig godt efter en tur rundt om juletræet. Her er de med havsalt, men du kan fint undlade salt, fylde dem med nødder, kanel eller bare nyde smagen af fløde og sukker. Opskriften er ret enkel - og du får cirka 40-50 karameller ud af denne portion:

1/2 liter fløde
120 g glukosesirup
250 g sukker
1 spsk havsalt

Fløde, sukker og glukosesirup mødes i en gryde, som straks sættes i kog. Her skal den koge under omrøring i cirka 15 minutter - måske meget længere på dit komfur. Du må ikke tage karamellen af før den har en tyk, mørk, sej konsistens. Mit pejlemærke er, at når karamellen begynder at blive mørkere i bunden, mens du rører, så tager skal den af. Man kan fristes til at tro, at den brænder en lillesmule på. Det mørke røres med i den seje karamel, den tages af varmen, salten røres i også kommes den i en form beklædt med olieret bagepapir. Efter en nat i køleskabet skærer du karamellen ud og pakker ind i bagepapir. Glædelig jul for pokker!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar