mandag den 30. december 2013

SNOEDE BRØDSTÆNGER


I morgen er det nytårsaften, og jeg skal sammen med min søster og et par gode veninder spille en masse spil, spise ost og drikke rødvin. Vi har valgt ostebordet, og det får selskab af alskins lækkerier - blandt andet disse lange, snoede brød. Her er nogle af de snoede brød drysset med ost og andre med sesam. Jeg er sikker på, at de gør det godt på ostebordet, men også vil være en fremragende snack at dyppe i pesto, tapenade, guacamole eller andre dips. Slå dig løs! Her er opskriften, hvoraf der cirka bliver 30 dekorative brødstænger:

20 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
3 dl lukent vand
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
Sesamfrø - gerne både hvide og sorte
Revet ost
1 æg til pensling

Gær, salt og sukker røres ud i vand, og så snart gæren er opløst blandes melet i lidt efter lidt. Dejen samles, æltes godt og sættes til hævning i en halv times tid, hvorefter den æltes igen og rulles ud i en centimeters tykkelse. Herefter har jeg drysset med sort sesam på en del af dejen, hvid sesam på en anden og ost på en tredje del. Du kan også sagtens vælge at drysse med krydderier som stødt chili eller oregano eller lave søde brødstænger med rosiner eller rørsukker. Giv den gas! Herefter skærer du strimler af den udrullede dej, trækker dejen lidt og snoer den. På bagepladen med dem, pensl med et sammenpisket æg også i en ovn på 200 grader i cirka 10 minutter. God fornøjelse og rigtig godt nytår! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar