onsdag den 6. november 2013

PINK GRØNTSAGSFAD


Så er der grøntsagsfreestyle, hvor du kan få brugt dine grøntsagsrester. Grøntsagsfadet her minder mest af alt om en tærte uden bund. Det er grøntsager, skåret på mandolin, lagt i lag og samlet med en æggestand. Du bestemmer dine ingredienser, men du kan lade dig inspirere af mit grøntsagsudbud og opskrift, der rækker til tilbehør til fire eller som en ret til to, og den holder sig fremragende i køleskabet i et par dage:

1 rødbede
2 rødløg
1/2 squash
2 gulerødder
1 pastinak
1/3 broccoli (eller blot stokken)
3 æg
2 spsk skyr
2 dl vand
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk chili
Salt og peber
Sesam

Alle grøntsagerne får en tur med en fin, tynd indstilling på mandolinen eller skives meget tyndt. Herefter lægges de i lag i et fad også pisker du æggestanden sammen af æg, skyr, vand og krydderier og hælder over. På toppen drysser du sesam og giver den cirka 35 minutter i en ovn på 200 grader.

2 kommentarer: