fredag den 29. november 2013

KÅLMUFFINS


Disse små muffins med quinoa, kål, ost og nødder er perfekte på farten, i madpakken eller som tilbehør til vintersuppen. Her er ingredienserne til 12 styks:

2 dl quinoa
1/2 broccoli
1/4 blomkål
1 løg
3 æg
100 g feta
50 g pinjekerner
2 spsk mel eller havregryn - kan fint udelades, hvis du helst er fri
1,5-2 dl vand
Salt og peber

Quinoaen skylles og koges i 4 dl vand i tyve minutter, kålen rives, løget finthakkes, feta smulres, pinjekerner ristes også vendes det hele ellers sammen (pånær en lille håndfuld pinjekerner) til en blanding, der har konsistens som en tyk grød. Konsistensen kræver, at du enten har en muffinform, du beklæder med små stykker bagepapir, eller at du bager det i en stor form ala en brødform, og derefter skærer den ud i mindre stykker. Du drysser de små muffins med de sidste pinjekerner, og bager dem i cirka 35 i en ovn på 200 grader. Og ja - så er de klar. Og du kan garanteret også godt lide dem kolde eller hvis du udskifter en ingrediens med en anden, tilsætter noget andet eller helt undlader en ingrediens. Prøv dig frem. Go! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar