onsdag den 27. november 2013

RØDBEDER OG RUGBRØDSKNAS


Rødbederne strutter lige nu, og jeg er tosset med dem. Allerbedst synes jeg de er, når de er bagte, og her er de havnet i en varm salat med feta, urter og rugbrød. Jeg spiste denne portion alene til aftensmad, men hvis du spiser den som tilbehør, rækker den fint til to :

700-800 g Rødbeder
Et par kviste rosmarin
En håndfuld persille
Ca. 100 g feta
En skive rugbrød
Olivenolie
Salt og peber
Dressing af lige dele honning, sennep, eddike, citronsaft og olie (cirka en teskefuld af hver til denne portion)

Du skræller rødbederne, chopper dem op og bager dem med olie, salt, peber og rosmarin i cirka 40 minutter alt efter størrelsen på dem - lad dem være søde og sprøde. I ovnen kommer også nogle fint-fint-fint skårede skiver rugbrød - de får 10 minutter. Her er det lettest at få de ultratynde skiver skåret, hvis du har et helt rugbrød. Hvis ikke kan du skære en skive i terninger til crutoner. Hold øje med det i ovnen. Når rødbederne kommer ud af ovnen får de selskab persille og dressing inden du giver den et skud knust feta og sprødt rugbrød. Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar