fredag den 11. oktober 2013

KNÆKBRØD


Jeg er vild med knækbrød - og jeg er fuldstændig tosset med kanel. Her har du en dejlig opskrift på knækbrød - eller kanelknækbrød, om man vil.

Opskriften rækker til cirka 50 styks af den størrelse du ser på billederne.

2 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. græskarkerner
1 dl. gryn, rug eller havre - brug hvad du i forvejen har
3 dl. mel, gerne en grov meltype - jeg brugte fuldkornsspelt, men rugmel er også fremragende
1 dl. olie
2 dl. vand
1 tsk. bagepulver
2 tsk. havsalt
Og 4 tsk. kanel og et drys på toppen, hvis du vil have kanelknækbrød - du kan også snildt komme en tsk eller to i blot halvdelen eller en endnu mindre del af dejen

Det er pærenemt - alle ingredienserne mosles i en skål, røres sammen også skal det ellers bare rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir, drysses med hørfrø, sesam eller kanel og bages i 15-20 minutter i en ovn ved 200 grader. Knækbrødene skal være sprøde, når du tager dem ud af ovnen - hvis ikke, så giv dem lidt mere tid. Go!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar