torsdag den 3. oktober 2013

GRÆSKARSUPPE MED POPPEDE KERNER


Det her er med garanti så nemt og hurtigt, at alle og enhver kan få en mundfuld efterår med græskar og æble. I denne portion bliver der en stor grydefuld - og i hvertfald nok til 6 personer. 

En sjat olie
5-6 fed hvidløg
2 tsk tørret chili
3-4 løg
5-6 gulerødder
1 stort hokaidogræskar
2 bouillonterninger
1 liter vand
Salt og peber
Saften fra en halv citron

Topping:
1 tsk græskarkerner pr. person
En håndfuld bredbladet persille
Fromage frais elle skyr
Et lille let syrligt æble 

Du hakker hvidløg, løg, gulerødder groft og steger det med chili i olien. Græskaret soignerer du, udhuler og skærer ud med skræl og steges med de resterende grøntsager. Hvis du skulle have en anden rodfrugt i grøntsagsskuffen, er det ideelt at bruge det her. Inden låget ryger på får grøntsagerne selskab af bouillon og vand. Efter et kvarter på blusset blender du til suppen er helt blød og glat, smager til med salt, peber, chili og citronsaft og tilfører vand indtil suppen har den konsistens du bedst kan lide. 

Til slut rister du en håndfuld græskarkerner på en tør pande med lidt salt til de popper og bliver knasende sprøde, hakker persillen og et lille æble fint og anretter derudover med en klat fromage frais. Hurra for efteråret! :-)


1 kommentar: