tirsdag den 19. august 2014

MEXI-PANDEKAGER MED KYLLING, GRILLEDE MAJS OG GRØNT


Da jeg for en uge siden landede i Århus efter en fremragende uge på smukfest, var en god, snasket madpandekage en fremragende velkomst. Her i en mexikansk version med hjemmelavede pandekager, kylling, masser af grøntsager, ost, sæsonens majs og syltede løg. Sæt i gang - her har du opskriften til to store, mættende pandekager.

Pandekager:
1 dl hvedemel
1 æg
1 dl minimælk
1 dl vand
Et drys salt
1 spsk olie
Olie til stegning

Dressing:
1 dl skyr
1 spsk stærk chilisauce
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1 tsk røget paprika
4-6 cherrytomater, finthakket
Salt og peber

Desuden skal du bruge:
2 kyllingebryster
Olie
1 fed hvidløg
1/2 bøffelmozerella
1 majskoble
1/4 spidskål (her har jeg brugt den røde)
1 avokado
6-8 cherrytomater
Et par skefulde lynsyltede rødløg - find opskriften her eller top i stedet op med fintsnittede rødløg

Kyllingekødet til pandekagerne er her en rest fra en helstegt kylling, der er trevlet og inden servering vendt på en pande med hvidløg og en smule olie. Men steg endelig de to kyllingebryster i olie og hvidløg og skær derefter i mindre stykker, hvis ikke du lige står og roder med rester fra en helstegt kylling. Derefter renser du majsen fri fra blade og tråde, skyller den, pensler med olie og griller den på en grillpande i cirka 20 minutter. Derefter skæres majsene af. Inden pandekagebagning røres dressingen sammen, smages til og stilles på køl. Nu røres alle ingredienser til pandekagerne sammen og bages på en pande. Sidste step inden samling af pandekagerne består af snitning af kål, tomater og avokado. Til slut samles pandekagerne ved at fordele et par skefulde dressing på pandekagen, derpå en god håndfuld kylling, ost, grillede majs, kål, tomater og toppes til slut af med avokado og rødløg. Jeg lover dig, at der bliver fest i din mund. God fornøjelse! :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar