mandag den 31. marts 2014

FENNIKELSALAT MED ÆBLE, AVOKADO OG DILD


I weekenden havde jeg besøg af mine skønne kusiner - og på menuen fredag var blandt andet denne salat af fennikel og æble. Jeg er tosset med den, og måske du kunne blive det samme - her er opskriften på en mellemstor skålfuld:

1 fennikel
1 stort rødt æble
1 avokado
150 g feta
1 lille bundt dild
Saft og skal fra en halv økologisk citron
1 spsk honning
1 spsk koldpresset rapsolie

Det er pærenemt at smække denne salat sammen, hvis du har et mandolinjern, men det kræver det til gengæld også for, at den kommer til at sidde lige i skabet. Du snitter fennikel og æble på mandolinen, skærer avokadoen ud i tynde skiver, brækker fetaen i nogle stykker og vender det hele sammen. Derefter rører du en dressing af citronsaft og -skal, honning og olie, hælder over og pynter med en hel del dild. Jeg er sikker på, at den ville matche din frikadelle rigtig godt, og den passer naturligvis også helt perfekt til fisk. Værsgo'!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar