lørdag den 26. oktober 2013

RØD GRØNKÅLSSALAT


Grønkål strutter af sundhed, og du kan med fordel bruge den i dine salater, hvis blot du hakker kålen fint. Her har den fået selskab af lynsyltede rødløg, granatæble og danske æbler. Og her har du som så mange gange før til en stor skålfuld til frokost eller tilbehør til to:

4/5 stængler grønkål
1 æble
1 rødløg - enten de lynsyltede eller blot et friskt
1/2 granatæble
10-15 mandler
Dressing af sennep, honning, saften fra granatæblet, eddike og olie

Grønkålen frigøres fra stænglerne, hakkes så fint du kan og æblet skæres i tynde både. Rødløget skæres tilmed i tynde både eller også bruger du med fordel de lynsyltede. Det tager næsten ingen tid. :-) Mandlerne ristes på panden og de små granatæblekerner bankes ud af granatæblet over en skål sådan du både fanger kerner og saften til din dressing. Til sidst røres dressingen også samler du salaten - værsgo'! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar