tirsdag den 22. oktober 2013

BLOMKÅL DER SMILER TIL ITALIEN

Blomkålen er fremragende i et utal af afskygninger. Jeg er selv ret fint tilfreds med denne cremede suppe, men blomkål er også sej i salat. Her er blomkålen revet til blomkålsris, der er fantastisk erstatning for de hvide ris, men også fungerer som god fylde i salaten her, der smager lidt af Italien. I denne portion har du en stor skålfuld til en ordentlig måltidssalat til en eller fint tilbehør til to. 

1/3 blomkål
4-5 små tomater
2 forårsløg
Ca. 10 oliven
4-5 soltørrede tomater
1 spsk hytteost
En håndfuld frisk basilikum (og persille)
En dressing af olivenolie, sennep, eddike, citronsaft, honning og hvidløg

Hvis du har et helt blomkålshoved kan du skrælle det med en kartoffelskræller og på den måde får du blomkålsrisene som resultat, men du kan også fatte dit rivejern og rive løs på både top og stok. Tomater kvartes, forårsløg snittes, oliven og de soltørrede tomater skives og blandes altsammen sammen med hytteost, krydderurter og dressingen, som du smager til som du bedst kan lide den. Værsgo'! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar