mandag den 16. september 2013

KYLLINGEDUNSER MED SELLERI OG ÆBLE

Jeg synes, at det kræver masser af smag, når man laver frikadeller af kyllingekød, og det får de så. Denne gang er det en omgang smækfuld af efterår.

500 g hakket kyllingekød
1/2 lille knoldselleri, revet
4-5 stængler af selleritoppen, finthakket
1 lille æble - gerne et der er lidt syrligt
2 løg, finthakket
3-4 fed hvidløg
2 æg
3 spsk fuldkornsmel eller gryn
2 spsk skyr eller en sjat mælk
2-3 tsk stærk sennep
Salt og peber

Det hele mødes i en skål, får nogle tæsk, stilles på køl og trækker en times tid. Til slut steger jeg dem i koldpresset rapsolie på en brandvarm pande. Jeg har engang hørt, at den gode stegeskorpe får man ved at stege dunserne af ved høj varme på begge sider også derefter skrue ned - og allervigtigst aldrig at tætpakke panden for så ender de med at koge, da pandens temperatur bliver for lav. Og det virker! Sæt i gang - og værsgo! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar