lørdag den 29. juni 2013

SNITTER

Min veninde havde sidste dag på kontoret i fredags, og afslutningen skulle ske med yndlingskagen; hindbærsnitten. Så vi bagte en ordentlig røvfuld - cirka 70 snitter, og lavede en variation med rabarbermarmelade - de blev ret fabelagtige. Jeg synes det er en rigtig god idé, at din yndlingsmarmelade spiller en hovedrolle i snitterne - de bliver allerbedst hvis du vælger en let syrlig marmelade.

Hvad du skal have linet op på køkkenbordet inden start er - her får du opskriften på 20 minisnitter eller 10 store:

200 g smør
150 g flormelis
325 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
1 æg

Endvidere skal du bruge:

200 g marmelade - hindbær, rabarber, stikkelsbær, appelsin eller en femte...
200 g flormelis
2 spsk kogende vand

Først skæres smøret ud i terninger og samles så vidt muligt med mel, flormelis og vaniljesukker. Til slut kommes ægget i og dejen samles helt inden den ryger en tur på køl i en times tid. Herefter er du klar til at rulle dejen ud til en firkant. Det kan godt tage lidt tid, men det betaler sig for, at snitterne bliver smukke til slut. Jeg skærer med en kniv allerede snitterne ud inden de ryger i ovnen ca. 20 minutter ved 175 grader.

Når de er kølet af lægges de sammen med marmelade og får til slut glasur og måske et drys krymmel. God fornøjelse! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar