fredag den 21. september 2012

LAKSETÆRTE


Et stykke laks og en lille bunke tomater blev for nylig til en super lækker tærte. 

Jeg startede med at ligge det ferske laks i et fad og komme det i ovnen. Imens samles en nem tærtedej af 2 dl. mel (her grahams- og fuldkornsmel), 1/2 dl vand samt 2 spsk. olie og lidt salt og peber. Dejen trykkes ud i et fad eller en dyb tærteform. Tærtebunden bages i 10-15 min ved 200 grader inden fyldet fyldes i.

Efter 5-10 minutter i ovnen er laksen til at skille fra hinanden med en gaffel, men dog stadig langt fra færdigtilberedt. Laksestykkerne krydres med salt og peber, og placeres derefter på tærtebunden. Derefter hakkes et lille løg samt en porre og kommes også op i tærten ved laksen. Nu piskes 3-4 æg med 2 dl mælk eller 1 dl A38 plus 1 dl vand og salt og peber. Æggemassen hældes over laks og grøntsager. 3-5 tomater skives og lægges på tærten. 

Tærten bages i cirka 35 minutter ved 200 grader.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar