mandag den 10. september 2012

KOKOSGUF


For nyligt var jeg på picnic, og med i kurven var denne lækkerbidsken. Bunden er snasket og minder næsten om konfekt i sin konsistens, mens toppen er kokoskaramel. Den er billig, og vanvittig lækker varm som kold. 

Opskriften på cirka 20 stykker har du her: 

Bund: 
4 æg
6 dl sukker 
(piskes sammen og herefter tilsættes resten)
3 dl hvedemel
6-7 spsk. kakao
2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
175 g smeltet smør

Top:
75 g smør
2 dl sukker
1,5 del fløde
1 dl sirup
(koges et par minutter sammen i en gryde inden kokos tilføjes og koges i yderligere et par minutter)
6 dl kokosmel

Kagen bages ved 200-215 grader i 10-15 minutter indentil bunden kan bære kokoskaramellen. Herefter bages kagen i endnu 10 minutter. 




Når toppen er gylden og sprød er kagen klar! Det tjener kagen godt at køle af inden du skærer den i stykker og nyder den med en kop varmt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar