onsdag den 4. juli 2012

MEYERS MANDEL-HINDBÆRSNITTER

Mit første indlæg på bloggen bliver opskriften på en stak mandel hindbærsnitter efter inspiration af Claus Meyer. Her lavede min søster og jeg en ordentlig portion til morgendagens studentergilde.



Opskriften er som følger:

375 g hvedemel
200 g stødt melis
Mel af 60 g mandler
Kornene af 1/2 stang vanilie
275 g smør
1 æg til dejen + 1 pisket æg til pensling af dejen
Rørsukker til at strø på snitternes top inden bagning
300 g marmelade

Vi startede med at blande tørstofferne med vaniliekornene.


Heri smuldrede vi smørret og samlede til sidst dejen med ægget og æltede den sammen. 

Herefter rullede vi portionen ud (som i den oprindelige opskrift bliver til to plader), penslede med æg, dryssede med sukker og stak huller med en gaffel. 


De bagte plader fik lov at køle af...

Inden de blev smurt med hindbærsyltetøj, lagt sammen og skåret ud til snitter. 

Og er klar til at spise. I morgen lige inden de skal serveres får de et lille drys formelis. :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar