tirsdag den 27. maj 2014

CHEESECAKE MED HVID CHOKOLADE, CITRON, JORDBÆR OG RABARBER



For en uges tid siden fyldte jeg 25 år. Det var en sommerdag, der var cheesecake på bordet og mine gæster var glade. Her har du opskriften på kagen, der er lavet med inspiration fra alt for damerne, men her lavet lidt om og rækker fint til 8-10 gæster.

100 g sukker
200 g rabarber
1/2 dl vand
2 blade husblas

120 g smør
250 g digestive kiks

4 dl piskefløde
400 g flødeost
150 flormelis
250 g hvid chokolade
2,5 dl creme fraiche 18%
Skal og saft fra en økologisk citron
1 vaniljestang
3 blade husblas

To håndfulde jordbær

Jeg startede et par dage inden kagen skulle laves med at koge rabarber med sukker og vand i en ti minutters tid, si saften fra og stille på køl til den til allersidst (og her et par dage efter) bliver til en fin gelé på toppen af kagen. Men du kan sagtens gøre det samme dag, som den skal forenes med kagen. Dagen inden tænderne skal sættes i kagen knuser du kiksene, smelter smøret, rører det sammen, presser sammen i bunden af din form og bager i ovnen på 200 grader til det er gyldent - cirka et kvarter/tyve minutter. Imens bunden køler helt af, laver du ostecremen ved, at smelte den hvide chokolade over vandbad og stille til afkøling. Imens chokoladen køler pisker du ost, flormelis, creme fraise, saft og skal fra citron og vaniliekornene. Når ostemassen er rørt sammen og chokoladen er afkølet, vender du chokoladen heri. Dernæst udbløder du husblassen i en skål med koldt vand, varmer den i en gryde til den smelter og rører den lynhurtigt i ostemassen. Sidste step med ostecremen er at piske fløden til let skum, vende den i ostemassen og hælde over den kolde, bagte bund. Glat overfladen og smid den på køl. Natten over. Dagen efter koger du lige nøjagtig saften op, rører udblødt, vredet husblas i, køler en smule af og hælder forsigtigt geleen over. Nu sætter du igen kagen på køl et par timer, pynter med jordbær og voila hurra! God fornøjelse. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar