mandag den 6. januar 2014

CITRUSSALAT MED AVOKADO OG NØDDER


Appelsiner og grapefrugter strutter lige nu og smager fantastisk. Denne lette salat egner sig rigtig godt til stærkt krydret mad eller en god vinter-simreret, men du kan spise den til lige det, du bedst kan lide. Jeg spiste den til kyllingeinderlår, jeg havde krydret med en hulens masse fra krydderihylden (her var det lige dele kardemomme, kanel, karry, nelliker, chili, spidskommen, cayennepeber, ingefær, citronskal og hvidløg). I salaten giver appelsinen sødme, grapefrugten bitterhed, avokadoen fedme og nødderne giver knas - den har det hele, så se at komme i gang - sådan:

1 appelsin
1 grapefrugt
1 avokado
En lille håndfuld nødder - her er brugt cashew, men mandler, hasselnødder eller peanuts er præcis lige så gode at bruge her
1 spsk nigellafrø eller sesam
Et par stængler persille

Grapefrugten og appelsinen skæres med en kniv fri for skallen og skæres derefter i tynde skiver. Derefter skives avokadoen og nødderne og persillen hakkes. Til slut anrettes de forskellige skiver af citrusfrugterne og avokado på en tallerken og der drysses med nødder, frø og persille. Portionen rækker fint som tilbehør til to. Velbekomme! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar